Weinig ontevredenheid onder ‘onvrijwillige’ zzp’ers

Uit een recente analyse van het CBS blijkt dat onvrijwillig zzp’erschap slechts voor een klein aantal tot ontevredenheid leidt ten aanzien van de werkzaamheden. Het CBS ondervroeg zzp’ers naar hun redenen waarom zij als zelfstandig ondernemer aan de slag zijn gegaan. Als positieve redenen worden vaak genoemd: het aangaan van een nieuwe uitdaging en het zelf kunnen bepalen van werktijden. Als negatieve redenen worden vaak ontslag of een contract dat niet verlengd werd, genoemd.

Ruim 60 procent van alle zzp’ers gaf meer positieve dan negatieve redenen. Slechts 9 procent gaf aan dat zij om meer negatieve redenen waren gestart met werken als zzp’er. In tegenstelling tot de verwachtingen, zijn om negatieve redenen gestarte zzp’ers helemaal niet zo vaak ontevreden over hun werk. Slechts 13 procent gaf aan dat zij ontevreden waren. Zzp’ers die gestart waren om positieve redenen, gaven in slechts 8 procent van de gevallen aan ontevreden te zijn. Over de gehele groep genomen blijkt 8 procent ontevreden te zijn met de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *