Veel zzp’ers onverzekerd

Zzp’ers blijken vaak onverzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid, zo blijkt uit de ZZP Succes Index die is uitgevoerd onder toeziend oog van ABN Amro. Zo blijkt dat een overweldigende meerderheid, ruim 78%, niet verzekerd is. Voor 50% van de zzp’ers is dit zelfs een bewuste keuze. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt vaak te duur geacht, of de zzp’er denkt zelf voldoende geld opzij te hebben gezet om een tijdelijke werkloosheid te kunnen opvangen. Ondanks dat het grootste deel van de zzp’ers verwacht hun zelfstandig ondernemerschap de komende jaren voort te zetten, vinden zij het blijkbaar niet nodig om zichzelf meer in te dekken via een verzekering.

Hieruit blijkt ook het nodige optimisme van de kant van de zzp’ers. Niet geheel onterecht overigens: uurtarieven stijgen, de omzet stijgt, het aantal opdrachten neemt toe én zzp’ers krijgen steeds meer de voorkeur ten opzichte van vaste medewerkers. Om deze redenen zijn zzp’ers tegenwoordig minder hard op zoek naar een vaste baan. Slechts 45% geeft aan het zzp’erschap om te willen ruilen voor een baan in vast dienstverband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *