Omzet flexbranche groeit opnieuw in derde kwartaal

De flexbranche heeft de groei die in het tweede kwartaal van 2016 is ingezet, ook in het derde kwartaal van 2017 voortgezet. Alle uitzendbureaus, payrollbedrijven en andere arbeidsbemiddelaars hebben samen 1% meer omgezet dan in het tweede kwartaal van 2017. Daarnaast nam ook het aantal uitzenduren, een belangrijke voorspeller van de omzet binnen de flexbranche, toe.

Als we kijken naar de onderverdeling binnen de uitzenduren, wordt duidelijk dat zowel het aantal uitzenduren in langlopende als kortlopende contracten is toegenomen. Voor de detacherings- en payrollcontracten, de zogenaamde langlopende contracten, steeg het aantal uitzenduren met 0,4%. Deze contractvorm zag het aantal uitzenduren in het tweede kwartaal nog stijgen met 2,6%. Het aantal uren binnen de kortlopende contracten nam ook toe met 0,4%. Hier was de stijging nog minder groot: in het tweede kwartaal steeg het aantal uitzenduren in deze contractvorm nog met 4,6%. Dit was toentertijd ook het recordaantal. De stijging van het aantal uitzenduren lijkt af te vlakken. In hoeverre dit tijdelijk is, moet nog duidelijk worden. Een ontwikkeling om in de gaten te houden, aangezien de flexbranche nog steeds verantwoordelijk is voor een groot deel van de Nederlandse economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *